20 godina od albuma Nevermind

Povodom 20 godina od objavljivanja albuma "Nevermind" grupe Nirvana, diskografska kuća Universal je najavila specijalno de luxe izdanje tog klasika. Pored regularnog albuma, izdanje će sadržati pesme koje su bile na B strani singlova, žive snimke kao i studijske raritete.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2011.

16:45

Default images

Uz taj dvostruki disk, u prodaji će se naći i limitirano, takozvano super de luxe izdanje od 4 audio i jednog DVD diska, kao i četvorostruko vinilno izdanje. Na njima će biti demo verzije pesama koje su kasnije završile na albumu "Nevermind". Upravo za neke od tih ranih snimaka Kurt Kobejn (Kurt Cobein) je svojevremeno izjavljivao da mu bolje zvuče nego verzije koje su kasnije producirali i miksovali Bač Vig (Butch Vig) i Endi Volas (Andy Wallace), za koje je rekao da su previše "ušećerene". Pomenuti DVD će sadržati koncert koji je bend Nirvana održao za Noć veštica u njihovom rodnom Sijetlu 1991. godine.I sve to u Blu-ray formatu.

Album "Nevermind" je originalno objavljen 24. septembra 1991.Grupa je prestala da postoji 1994. nakon što je njen frontmen Kurt Kobejn izvršio samoubistvo 5. aprila te godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: