Debakl u Beogradu obišao svet

Skandalozan koncert pevačice Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), koji je održan 18. juna na Kalemegdanu dospeo je u brojne svetske medije, a pevačica je nakon katastrofalnog početka svoje evropske turneje, otkazala nastupe u Istanbulu i Atini.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2011.

16:22

Default images

“Amy Winehouse je izviždana od strane publike u Beogradu, srpskoj prestonici, nakon nastupa pod dejstvom alkohola. Koncert je trebalo da označi početak njene evropske turneje, ali to nije bio nastup kojem se nadalo dvadeset hiljada fanova”, piše u izveštaju dopisnika Marka Lowena, koji je danas najčitanija i najkomentarisanija vest na celom sajtu BBC-ja. “Otpevala je nekoliko deonica napornih za slušanje, pre nego što se saplela na sceni i u jednom trenutku bacila mikrofon na pod”, opisuje Lowen.

I drugi mediji u Velikoj Britaniji pišu o koncertu. Daily Mail u detaljnom izveštaju koji prate ekskluzivne fotografije sa koncerta, piše da je pevačica često grlila sebe i da nije uspela da ispeva nijednu pesmu kako bi trebalo. “Situacija se nije popravljala, a ‘Back to Black’ pevačica je nestajala nekoliko puta sa scene, ostavljajući bend da svira. Nekoliko trenutaka Amy je izgledala svesno i srećno dok je pevala neke od svojih najvećih hitova.”

Pod naslovom “Amy Winehouse pijana na sceni u Beogradu” teksto o koncertu na svom sajtu objavio je i Daily Telegraph. “Jedan od posetilaca koncerta u Srbiji zabeležio je Amy Winehouse kako se ponaša čudno na beogradskom koncertu, gde je uz zivžduke ljutih fanova oterana sa scene”, piše uz jedan od brojnih snimaka koji su preplavili YouTube.

Američki Forbes i britanski NME oslanjaju se na izveštaj agencije Associated Press, koji snimke sa koncerta ocenjuju kao “bolno sramne”. Svi mediji jednoglasno napominju da su karte, za standard u Srbiji, bile izuzetno skupe, pa reakcija fanova nikoga ne bi trebalo da čudi.

Agencija AP prenosi saopštenje menadžmenta pevačice u kojem se kaže da će Ejmi otkazati koncerte koji su na rasporedu odmah posle beogradskog - u Istanbulu u ponedeljak i Atini u sredu. PR Vajnhausove rekao je da "Ejmi žali što će razočarati grčke i turske fanove koji očekuju da je vide, ali da oseća da je to ono što treba da uradi, pošto ne može da nastupi najbolje što može”. Sledeći termin za koncert koji nije otkazan je 8. jul, kada je planirano da se održi nastup u španskom Bilbau. Turneja se završava 15. avgusta u Bukureštu.



I mediji u regionu puni su izveštaja sa koncerta na Kalemegdanu. Hrvatski “Jutarnji list” piše da je Amy priredila pravi šou tokom koncerta u Beogradu. “Ali na žalost svih obožavatelja, nije to bio pjevački spektakl već novi ispad vidno alkoholizirane pjevačice, zbog čega je izviždana i gađana bocama, upaljačima i ostalim predmetima. Sigurno nisu bili najzadovoljniji pjevačicom koja je za 330 kuna tisućama obožavatelja priuštila jedno veliko ništa. A toliki su vjerovali da će sve biti u redu jer se tjedan dana prije turneje prijavila u kliniku za odvikavanje, koju je odmah napustila, ali njen je glasnogovornik rekao kako je tim iz klinike prati. Očito ne dovoljno pažljivo...”

Portal Večernji.hr opisuje pevačicine problem na sceni uz nadnaslov “Koncert za zaboraviti”. “Tijekom četvrte pjesme zaboravila je koju je pjesmu počela pjevati pa je slijedećih desetak minuta predstavljala prateći bend. Poslije toga je napustila na kratko pozornicu na koju se vratila tek djelomično osvježena i nastavila pjevati ali uz veliku pomoć članova prateće skupine. Veliki i nezaboravni koncert Amy Winehouse, kako je najavljivan tjednima ranije, trajao je svega 70-ak minuta s tim da su posljednje dvije pjesme u cijelosti izveli članovi pratećeg banda”, stoji u tekstu Branimira Bradarića

“Dnevni avaz” iz Bosne i Hercegovine donosi tekst pod nazivom “Skandal na koncertu u Beogradu: Amy Winehouse ‘pukla’”, a podgoričke “Vijesti” objavile su tekst “Ejmi Vajnhaus se obrukala na koncertu u Beogradu”.

“Sve je više ličilo na njen monolog, nego na koncert, a nepovezane rečenice i pozdravi su bili iritantni za publiku. Ono što je pjevala, više se moglo nazvati karaokama, a publika nije imala prilike da čuje njen veliki hit "Rehab" po kojem je i najpoznatija na ovdašnjim prostorima. Nerazgovjetno je pozdravljala publiku u Atini i Njujorku, a fanovi razočarani koncertom pokušavali su da otpjevaju sami pjesme”, piše novinar “Vijesti” Filip Jovanović.

Amaterski snimci nezadovoljnih fanova preko noći su preplavili YouTube, a neke od njih za manje od dvanaest sati pogledalo je i do pedeset hiljada ljudi. Komentari na Twitter-u nižu se jedan za drugim, a preko svog naloga oglasio se čak i Moby koji je na napisao: “Ne poznajem Amy Winehouse, ali se iskreno nadam da će neko blizak njoj intervenisati i pružiti joj pomoć. Ovo je zaista srceparajuće.”

Ejmi Vajnhaus, višestruka dobitnica Gremija, koja osim muzikom pažnju privlači i problematičnim načinom života, po prvi put je prošle noći nastupila u Srbiji. Ovaj neslavni nastup samo je početak turneje tokom koje je trebalo da poseti Tursku, a potom i Grčku, Španiju, Švajcarsku, Italiju, Austriju, Poljsku, Portugaliju, Mađarsku i Rumuniju. A sve je moglo da izgleda ovako:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: