Pat Metheny Trio otvara BJF 2011

Beogradski Jazz Festival, dvadeset sedmi po redu, održaće se od 27. do 30. oktobra, a festival će otvoriti Pat Metheny Trio, nastupom u Velikoj dvorani Sava centra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

19:17

Default images

Rekorder među džez muzičarima po broju osvojenih Gremija, čak sedamnaest, Pat Metheny je najveća zvezda koja je gostovala na BJF-u, od njegovog obnavljanja 2005. godine.

Ovaj američki džez gitarista i kompozitor postigao je svetsku slavu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, a od tada je prodao više od dvadeset miliona primeraka svojih albuma.

Festival će 30. oktobra zatvoriti legendarni trubač i kompozitor Duško Gojković. Tim nastupom, uz raznovrsne goste, biće proslavljen i veliki jubilej, osamdeseti rođendan našeg međunarodno najpriznatijeg džezera.

Prošlogodišnji, 26. Beogradski Jazz Festival, po opštoj oceni publike i kritike, bio je najuspešniji u novijoj istoriji ovog međunarodnog muzičkog događaja. Osim Waynea Shortera, jednog od najznačajnijih džez stvaralaca, na njemu su nastupili brojni velikani savremenog džeza, među kojima su i Charlie Haden, Kornelije Kovač, Enrico Rava, Orchestre National De Jazz, Alice Russell, Azymuth, Jason Moran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: