"Pokret" Nebojše Babića u Progresu

Izložba poznatog srpskog fotografa Nebojše Babića otvorena je u galeriji „Progres“.

Kultura

Izvor: Sanja Anðelkoviæ

Četvrtak, 25.03.2010.

22:20

Default images

Tema je pokret, po kom izložba i nosi ime. Autor je proučavao svet igre i pokreta kao nosioce neverbalne komunikacije, energiju koja je proizvod iste kao i granicu između modernog baleta i savremenog plesa. U projektu su učestvovali Baletski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda, Baletski ansambl Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Baletski ansambl Pozorišta na Terazijama.

"Izložba je nastala u saradnji sa Ajom Jung u okviru ili, mogu da kažem, kao najava festivala. Na Beogradskom festivalu igre do sad nije bila zastupljena domaća scena i ovo je samo početak jednog projekta da tokom godine fotografišemo domaće igrače i domaću igračku scenu, i ne samo to već da ih promovišemo, damo više energetskog prostora i da više ukažemo na to. Samim tim i da aktiviramo više publike što će, verujem, izazvati dobru energiju,“ rekao je Babić za B92.

"Ja volim da slikam ljude u pokretu, mislim da je to super kad se ljudi kreću i kad skoče i istresu neku negativnu energiju. Taj pokret nije teško uhvatiti jer treba uhvatiti prvo ritam i imati dogovor sa igračem kao neko prosto razumevanje kako bismo znali kad je taj neki trenutak u skoku.“

Postavka se posle 31. marta seli u foaje Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a od 11. Aprila u Narodno pozorište u Somboru.

Nebojša Babić rođen je 1968. godine u Beogradu i jedan je od osnivača Beogradskog festivala novih komunikacija – Blink. Često izlaže svoje fotografije i u zemlji i u inostranstvu. Član je ULUPUDS-a, USUF-a, SAM-a kao i evropske organizacije Ppof-E. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su „Pantene Beauty Awards“ za Najboljeg modnog fotografa SCG 2002. i 2004. godine i Velika nagrada Majskog salona 2005. godine. Osnovao je i „Orange studio“, „Galeriju O3one“ i magazin „Ambijenti“. Njegovi radovi ispunjavaju zbirku Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: