Događaj na asfaltu: Arsićeva izložba u Galeriji 212

Izložba najnovijeg ciklusa radova slikara i grafičara Miroslava Arsića biće otvorena u Galeriji 212 u utorak 4. aprila s početkom u 19h.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

14:06

Događaj na asfaltu: Arsićeva izložba u Galeriji 212
Dogaðaj na asfaltu 1 (Foto: Galerija 212)

Autor, koji više od pet decenija zauzima značajno mesto na savremenoj likovnoj sceni u okviru "Događaja na asfaltu" predstavlja slike nastale u protekle tri godine prepoznatljivog ikonografskog sadržaja interpretiranog novim i drugačijim likovnim jezikom.

"Motiv motocikla ili kacige, koji je Arsić uveo još krajem šezdesetih godina u tumačenju univerzalne teme o brzini života modernog čoveka i njegovoj prolaznosti, prisutan je i danas", primećuje kustoskinja Jelena Gajić u katalogu izložbe. "Međutim, za razliku od ranijih radova bliskih poetici nove figuracije, danas imamo kompozicije pročišćenog likovnog izraza, apstraktno-asocijativnog karaktera. Izložba Događaj na asfaltu, sažimajući petodecenijsko stvaralačko iskustvo radoznalog i istraživačkog duha, obraća nam se jezikom čiste likovnosti, oslobođenim vizuelne deskripcije u tumačenju egzistencijalnih pitanja aktuelnih i na početku XXI veka".
Dogaðaj na asfaltu VI (Foto: Galerija 212)
Miroslav Arsić je rođen 1942. u Požarevcu.

Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1967, Odsek za slikarstvo, u klasi profesorke Ljubice Sokić. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1978, Odsek za grafiku, u klasi profesora Boška Karanovića. Uz redovne studije fakultativno je učio mozaik kod profesora Božidara Prodanovića i grafiku kod profesora Marka Krsmanovića.

Član je ULUS-a (Udruženja likovnih umetnika Srbije) od 1968.

Radio je kao asistent za predmet Grafika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 1976. do 1980. Od 1980. radio je kao stručni saradnik Narodnog muzeja Požarevac.

Izlagao je na više od četrdeset samostalnih i nekoliko stotina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba "Događaj na asfaltu" moći će da se pogleda do 18. aprila.
Dogaðaj na asfaltu XVIII (Foto: Galerija 212)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: