Vizuelni umetnik Nikolas Sason na Resonate festivalu

Vizuelni umetnik Nikolas Sason održaće predavanje 19. aprila u okviru Resonate festivala u Jugoslovenskoj Kinoteci, koji će okupiti preko 50 istaknutih svetskih umetnika.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

17:27

Vizuelni umetnik Nikolas Sason na Resonate festivalu
Foto: Nicolas Sassoon / Resonate

Na festivalu koji će trajati do 22. aprila je planirano 16 radionica.

Nikolas Sason je umetnik koji koristi rane kompjuterske tehnike generisanja slike da bi prikazao svoje poglede na arhitekturu, pejzaže i prirodne sile. Sason pretvara ideje materijalnosti i nematerijalnosti u digitalne animacije, instalacije, printove i skulpture.

Njegov rad istražuje misaone dimenzije koje mogu biti projektovane na prostor ekrana i kako digitalna slika može izraziti dimenzije fizičke stvarnosti. Dok je većina njegovih dela objavljena na internetu, Sason istovremeno svoju praksu utemeljenu na webu plasira preko različitih medija.

Njegovo vizuelno istraživanje ga često vodi u interdisciplinarne projekte na polju arhitekture, elektronske muzike, tekstila, umetnosti. Sason je osnivač W-A-L-L-P-A-P-E-R-S kolektiva. Izlagao je u različitim prostorima širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: