Skupltura u službi istorije u Domu Vojske

Izložba "Skulptura u službi istorije. Dela iz Narodnog muzeja u Beogradu" biće otvorena sutra u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

10:27

Skupltura u službi istorije u Domu Vojske
Foto: Narodni muzej Beograd / Promo

Biće izložena 34 odabrana dela znamenitih umetnika počev od Jozefa Klemensa, Enrika Pacija, Joanisa Kososa i Jozefa Kranea, preko čuvenih Petra Ubavkića, Đorđa Jovanovića, Simeona Roksandića, Tome Rosandića, Jana Konjareka, Rudolfa Valdeca, Dragomira Arambašića, Jovana Pešića, Paška Vučetića, zaključno sa Ivanom Meštrovićem.

Putem postavke, čiji je autor muzejski savetnik Vera Grujić, publici se nudi mogućnost za sticanje uvida u društvene, političke i kulturološke preobražaje u Srbiji poslednjih decenija 19. i početka 20.veka.

Predstave događaja i ličnosti koje su menjale tok istorije, kao i zaslužnih savremenika, uticale su na formiranje sistema vrednosti na kojem su vaspitavane generacije zaslužne za razvitak i uzdizanje Srbije, ističu organizatori.

Na otvaranju izložbe govoriće direktor Medija centra "Odbrana" pukovnik Stevica Karapandžin i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu mr Bojana Borić Brešković.

Izložbu realizuje Medija centar "Odbrana" u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu, a moći će da se pogleda do 6. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: