Uroš Đurić vodi kroz izložbu Dejmijena Hersta

Poslednje stručno vođenje i zatvaranje izložbe „Nova religija“ britanskog umetnika Dejmijana Hersta biće održano u petak 14. oktobra od 20.00 sati.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

14:12

Uroš Đurić vodi kroz izložbu Dejmijena Hersta

Nakon šest nedelja i više od 30.000 posetilaca, koliko je do sada videlo ovu izložbu, „Nova religija“ se svrstala među najznačajnije kulturne manifestacije ove godine.

Anketa sprovedena među posetiocima pokazala je da su čak dve trećine posetilaca doputovali u Novi Sad iz nekog drugog grada. Kao i u drugim sredinama gde je izložba ranije prikazana, „Nova religija“ je izazvala veliku pažnju javnosti i pokrenula javnu debatu, o čemu svedoče brojni novinski članci, kritike, prikazi i žustre diskusije na društvenim mrežama.
Nakon vođenja Srđana Đileta Markovića i Jovana Čekića, čast da poslednji put sprovede publiku kroz izložbu pripala je umetniku Urošu Đuriću. Podsećanja radi, na prethodnom Đurićevom vođenju kroz „Novu religiju“ u publici je bilo preko pet stotina ljudi. Đurić će još jednom na zanimljiv način zainteresovanoj publici približiti život i stvaralački opus kontroverznog Dejmijana Hersta kao jednog od najuspešnijih umetnika današnjice.

Ulaz na izložbu, kao i na stručno vođenje Uroša Đurića je slobodan.

Izložbu „Nova religija“ realizuje Britanski savet u saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine i galerijom Pol Stolper. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu Grada Novog Sada. Izložba je realizovana uz podršku kompanije KPMG.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: