Dvoje umetnika iz Srbije na Jesenjem salonu u Parizu

Na ovogodišnjem Jesenjem salonu u Parizu, koji se održava od 12. do 16. oktobra, svojim radom "Bokiki" predstaviće se dvoje srpskih umetnika Bojan Jovanović i Irena Vujanović.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

08:10

Dvoje umetnika iz Srbije na Jesenjem salonu u Parizu

Oni su, po oceni eminentnog žirija, zaslužili da se nađu među "najkvalitetnijim i najautentičnijim" stvaraocima iz 44 zemlje sveta.

U prostoru na Jelisejskim poljima njihov rad biće prikazan u oblasti "Digitalna umetnost" koja se ove godine uvodi u postavku salona kao samostalna kategorija.

Projekat "Bokiki" nastao je u Čikagu 2015. zajedničkim naporima Irene Vujanović, slikarke iz Čikaga, koja je više puta sa uspehom izlagala u SAD i Francuskoj, i Bojana Jovanovića, primenjenog umetnika iz Beograda, sa diplomama brazilskih i američkih univerziteta, clana ULUPUDS-a koji godinama radi za "Njujork tajms".

Jesenji salon u Parizu je značajna manifestacija, osnovana 1903. godine, a okuplja stvaraoce različitih profila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: