FBI nudi 25.000 za informacije o Vorholovim slikama

Federalni istražni biro (FBI) ponudio je nagradu od 25.000 dolara za informaciju o sedam slika Endija Vorhola koje su prošle nedelje ukradene iz Muzeja umetnosti u Springfildu u Misuriju.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.04.2016.

12:09

FBI nudi 25.000 za informacije o Vorholovim slikama
Foto: Gettyimages

Slike konzervi "Kempbel" supe, koje su deo serije od 10 slika vrednih 500.000 dolara, odnete su iz muzeja tokom provale u ranim jutarnjim satima 7. aprila, a istraga je u toku, saopštio je FBI, prenosi Rojters.

Muzej u Springfildu je saopštio na svom sajtu da se dogodila krađa i da je izložba pod nazivom "Električni vrt naših misli: Britansko-američki pop", na kojoj su izložene i Vorholove slike, zatvorena kao mera bezbednosti.

Tim FBI za kriminal u oblasti umetnosti traži pomoć javnosti u potrazi za ukradena umetnička dela, čije su dimenzije 94 sa 62 centimetara, i moli svakog ko ima bilo kakvu informaciju s tim u vezi da kontaktira kancelariju FBI u Misuriju ili policiju u Springfildu.

Prošle godine je otkriveno da je devet originalnih Vorholovih štampanih ostvarenja, takozvanih printova vrednih oko 350.000 dolara, iz serije "Ugrožene vrste" pokojnog autora, diskretno ukradeno pre više godina iz kinematografske kompanije u Los Anđelesu i zamenjeno kopijama u boji.

Dve od devet ukradenih slika su u međuvremenu predate policiji, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: