Kit Ričards, Tom Vejts i New Order u Gistro FM-u

U ovonedeljnom izdanju emisije Gistro FM, možete čuti muziku sa novih albuma Kita Ričardsa, grupa Evening Hymns, Dave Rawlings Machine, New Order, Unknown Mortal Orchestra, Stone Foundation, ali i neke stare pesme Toma Vejtsa, Marvina Geja, Esbjorna Svensona i drugih.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2015.

15:21

Default images

Čast da otvore poslednju letnju Gistro FM emisiju imaju The Beach Boys. Oni će se na simboličan način pozdraviti sa letom koje je jednom nogom na izlaznim vratima. Pored njih, tu su pesme sa novog albuma Kita Ričardsa, prve njegove solo ploče nakon 23 godine, nova pesma britanskog benda New Order sa njihovog novog izdanja koje se očekuje sledeće nedelje, jedna od naljubavnijih pesama Toma Vejtsa, a čućete i koja dva albuma su ponela titulu “albuma nedelje”, ondosno koja džez ploča je ovonedeljni Gistro evergreen.

Gistro FM predstavlja mahom nove albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.

U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

foto: flickr.com/evans archive

Gistro FM 527 (20/09/2015) by Gistropop on Mixcloud

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: