Izložba britanskog umetnika "Autumn Grey" u Beogradu

Izložba fotografija “Autumn Grey” umetnika Grebo Greja iz Velike Britanije biće otvorena 22. septembra u kafe baru Đura u 20h.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.09.2015.

13:40

Default images

Grebo Grej je vizuelni umetnik iz Engleske koji sada živi i radi u Beogradu. Diplomirao je na studijama slikarstva Politehnici u Portsmutu 1990. godine, a kasnije se vratio učenju kako bi dobio kvalifikaciju za nastavnika i predavao umetnost u školi nekoliko godina.

Preseljenje u Beograd omogućilo je Greju da se ponovo fokusira na svoju umetnost, u početku sa serijom crteža pod nazivom Little Black Clouds koje je redovno ostavljao na ulici okviru Free Art Friday pokreta, za slučajne prolaznike da ih pronađu. Pored crteža, on je takođe ostavljao i uramljene fotografije i ručno pravljenje fanzine svojih fotografija. Iako nerado sebe naziva fotografom, u poslednjih nekoliko godina fotografije su postale važan deo njegovog rada.

On koristi fotoaparat kao sredstvo za stvaranje vizuelnih skica, hvatanje sitnih detalje iz svakodnevnih predmeta koji nas okružuju, ali se uglavnom ignorišu. Ovi radovi su zapali za oko brojnim muzičarima koji su koristili neke od njegovih fotografija na svojim izdanjima, a nedavno i legendarnom bendu Loop iz Velike Britanije, koji je objavio EP nakon 25 godina.

Fotografije Greba Greja takođe se pojavljuju na zajedničkoj izložbi haiga, kombinujući njegovu ikonografiju sa haikuom Damira Damira, što je bila prva izložba haiga ikada u Srbiji.

Obe strane njegovog umetničkog izraza nastavljaju da se razvijaju, povremeno prepliću, o čemu svedoče skenirane fotografije koje su poslužile za vizuelni identitet albuma Etcetera benda Flies On You iz Velike Britanije, objavljenom 2015, a takođe se nalaze i u spotu za pesmu Hangdog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: