Otvoren konkurs za Međunarodno bijenale minijature

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 13. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature koji traje do 20. novembra.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.09.2015.

08:41

Default images
Bijenale Umetnosti Minijature / Facebook

Konkurs je otvoren za sve punoletne koji se bave umetničkom delatnošću i koji prihvataju uslove učešća. Umetnici zadržavaju potpunu slobodu izbora teme i tehnike i na konkurs mogu da prijave najviše dva rada i to isključivo u istoj izložbenoj kategoriji, a za izlaganje će biti prihvaćeni samo originalni radovi, nastali u poslednje dve godine, koje Selekciona komisija bude vrednovala kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.

Izložbene kategorije su: slikarstvo, grafika, skulptura, crtež, primenjena umetnost fotografija i intermedija, navode organizatori. Prema pravilima konkursa, za radove u dvodimenzionalnoj tehnici maksimalno dozvoljene dimenzije su 10x10 centimetara.

Maksimalne spoljne dimenzije, ukoliko postoji paspartu ili ram, su 20x20, a za radove u tri dimenzije, maksimalna dozvoljena veličina je 10x10x10 centimetara. Radovi, prijavni formular i potvrda o uplati participacije (sa imenom i prezimenom učesnika) dostavljaju se najkasnije do 20. novembra na adresu: Međunarodni bijenale umetnosti minijature - Kulturni centar, Trg kneza Mihaila 1, p. fah 92, 32300 Gornji Milanovac, Republika Srbija.

Svi autori, osim umetnika koji izlažu po pozivu Umetničkog saveta i umetnika sa područja opštine Gornji Milanovac, plaćaju participaciju za učeše na Bijenalu. Za domaće autore ona iznosi 1.500 dinara, dok je za strane umetnike 40 evra ili 40 američkih dolara. Umetnički savet radi u sastavu: vajar Nebojša Savović Nes (predsednik), slikar-grafičar Vidan Papić, slikar Sanja Filipović, istoričar umetnosti Danijela Purešević i istoričar umetnosti Miodrag Danilović. Nagrade Bijenala su: Gran pri (1.500 evra) i sedam ravnopravnih nagrada u rangu prve nagrade (po 500 evra) u svakoj izložbenoj kategoriji.

Nagrade ne moraju biti dodeljene u svim izložbenim kategorijama, a svi prvonagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala pošto novčana nagrada podrazumeva otkup rada. Međunarodni žiri 13. međunarodnog bijenala umetnosti minijature čine: likovni kritičar Nikola Kusovac (predsednik), vajar Dragan Radenović, likovni kritičar iz Bugarske Svilen Stefanov, likovni kritičar iz Rumunije Ileana Pintilie i slikar i teoretirčar umetnosti Sonja Briski Uzelac iz Hrvatske. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2016. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: