Ozon: Da li ste videli Džej Zija na Kaleniću?

U Beogradu je sinoć u novom prostoru galerije Ozon u Uzun Mirkovoj 10 otvorena izložba “Inglourious”, mlade beogradske slikarke Marije Maše Milanković. Otvaranju je prisustvovao veliki broj ljudi, prevashodno predstavnika kreativne industrije i beogradskog umetničkog života.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.06.2015.

15:45

Default images

Marija inspiraciju traži u ikonografiji pop kulture, pa tako na nekim od njenih slika možete videti globalne pop zvezde u kontekstu domaćeg svakodnevnog života, kao i osvrt na različite fenomene vezane za životni stil našeg vremena.

Zanima me pop kultura, svi njeni aspekti, pa i njena povremena apsurdnost. Trudim se da budem u toku. Na more važnih i nevažnih informacija koje me zapljuskuju svaki dan, često odreagujem slikom. Same slike nisu opterećene suvišnim detaljima, pročćene su i direktne. Cilj mi je da ih ljudi lako razumeju ali I navedu na dalje razmišljanje.” ističe Marija.

Izložbu je otvorio Nebojša Babić, proslavljeni beogradski fotograf, kreativni direktor i osnivač galerije Ozon. koji je tom prilikom rekao:

Mašini radovi predstavljaju primer umetnosti i autentične beogradske scene koju želimo da promovišemo u našoj galeriji

Maši je ovo četvrta samostalna izožba, ali prva u tehnici slikanja, jer je do sada bila uglavnom usmerena na dizajn i ilustraciju.

Jedanaest radova, u tehnici akril na platnu, nastalih tokom prethodne dve godine možete pogledati do 21. juna, a izložba je prodajnog karaktera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: