Tasovac obišao predstavnika Srbije za Veneciju

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac obišao je danas sa delegacijom promotera kulture i mecena atelje umetnika Ivana Grubanova čiji će rad "Ujedinjene mrtve nacije" predstavljati Srbiju na bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

12:55

Default images
Beta / Muzej savremene umetnosti Beograd

Grubanov je kazao da je jedan deo rada završen, odnosno da je napravljena konstrukcija poda paviljona. On je pojasnio da je njegova namera da kiselinama pretopi boje i simbole zastava država koje su postojale u 20. veku, a koje više ne postoje, na pod i sjedini ih.

"Koristim zastave koje više ne postoje, koje više nisu obeležje zemlje u nameri da im udahnem novi život kroz slike", kazao je Grubanov.

Ministar Tasovac kazao je da je "Venecijansko bijenale za savremene umetnosti isto što i Vimbldon za tenis" i da je veoma važno da su ingerencije za Venecijansko bijenale vraćene Muzeju savremene umetnosti.

"Čini mi se da su došli do veoma zanimljivog rada koji će privući veliku pažnju u Veneciji", kazao je Tasovac. Grubanov je kazao da je vreme za rad pažljivo planirano i da će do aprila, kada je i predviđeno, završiti ceo rad, koji će potom biti rastavljen i prenet u Veneciju.

Tasovac je dodao da će sa delegacijom, koju čine između ostalog članica Upravnog odbora za kulturnu baštinu Katoličke crkve Frančeska Monkada Traksler di Paterno, vlasnik izdavačke kuće "Sonzonjo" Pijero Ostali i urednica kulturne rubrike Korijere dela Sera đuzepina Manin, tokom dana obići i druge umetnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: