Pariz: Priča o svetlosti. Priča o žalosti

Izložba fotografija “Pariz” autorke Nede Vent Fišer biće održana od 29. septembra do 11. oktobra u beogradskoj galeriji “Bartselona” koja se nalazi u Belgrade Design District-u.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

18:41

Default images

Fotografije Nede Vent Fišer donose priču o Parizu, gradu svetlosti, i to sa obe strane ogledala, kroz dve verzije istine. Ona koja je vidljiva svima i ona druga strana koju vidi samo mali broj ljudi.

Pariz kao grad, on sija u svoj svojoj raskoši. On je voljen od strane mnogih. Fantasičan grad, najlepši na svetu. On nudi sve i svašta. Kulturu, umetnost, odličnu hranu, prelepe ljude.
A onda tu postoji i Pariz kao jedinka. On diše, plače, on je depresivan. On je ranjen. On želi da ga ostave na miru. On ne želi da se trudi. On je ispunjen tugom. Ali niko nikada o tome ne želi da priča.

Valjda zato što, ako bi se prekinula tišina i ako bi počelo da se priča o mračnim osećanjimam otkrilo bi se da ona dolaze iznutra nas samih. Ali, ako shvatimo kako da koristimo taj mrakm možda ćemo otkriti skriveni svet. Svet kreativnostil, svet inspiracije. Svet u kojem je mrak – svetlost. U kojem je tuga – sreća, U kojem su duhovi, zapravo naši anđeli čuvari.

Zato nemojmo bežati od žalosti, zagrlimo je. Ove fotografije su inspirisane mračnom stranom Pariza, grada svetolosti.
Neda Vent Fišer je rođena 1974. godine u Jugoslaviji. Živi na relaciji Beograd - Pariz. Ona je fotograf pripovedač. Ona koristi melanholiju kao svoj motor. Godinama sakuplja tugu koju sada pokušava da ugradi u svoja dela. Koristi nekoliko različitih tehnika. Od kojih ni jednu ne želi da otkrije. Tvrdi da ima pravo na tajne.

Do sada je imala izložbe u Beogradu (Februar 2013); u Beču, na Internacionalnoj izlozbi savremene umetnosti (Oktobar 2013); u Solonu (Novembar 2013).

Više njenih radova nalazi se u privatnim kolekcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: