Imre Szabó i "Guča - deset godina posle"

U galeriji "Bartselona" u ponedeljak 8. septembra u 19 časova biće otvorena samostalna izložba fotografija Imrea Saboa pod nazivom "Guča - deset godina posle".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

10:01

Default images

"Imre Sabo (Imre Szabó), fotožurnalista od 1979. godine u Ilustrovanoj Politici, Politici, Intervju-u, Nin-u, Danasu, Fonetu, Blic News-u… (od 1995. slobodni umetnik) ima kao što su to imali možda Kartje Breson (Cartier Bresson) ili Dejvid Sejmur (David Seymour) sposobnost da snimi trenutak, onaj pravi... ne bilo koji već onaj odlučujući sa maksimalnom napetošću, sa svakog dogadjaja i i iz svake situacije... i šta je on uradio na festivalu u Guči?
After the rain
Imre je radio deset godina za Ilustrovanu Politiku (od 1979.) kao fotoreporter pokrivajući sve aspekte ovog festivala pre, za vreme i posle samog takmičenja. Potom, 2004. se ponovo vraća u Guču i pokušava da uhvati „pravu dušu“ ovog srpskog takmičenja. Prisećajući se „važnih fotografija“ Vilijama Klajna (William Klein) možemo da uživamo u rezultatu mnogih sati slušanja muzike i igre sa najboljim orkestrima sveta... na „srpskom Vudstoku“, kako je Imre to nazvao prošle godine u Bostonu gde je prikazao ova dela.
Money, Money
I na kraju, deset godina posle, Бартcелона Концепт ima tu privilegiju da prvi u Evropi prikaže ove radove, verovatno jednog medju najboljim fotožurnalistima dvadesetog veka na Balkanu," napisao je David Pužado u najavi izložbe.
I am the best
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: