II međunarodno trijenale grafike od 4. septembra

U Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u četvrtak 4. septembra u 19 časova otvara se Drugo međunarodno trijenale grafike na kojem će biti predstavljeni radovi 209 umetnika iz 40 zemalja.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

11:42

Default images

Grafička sekcija ULUS-a inicirala je 2011. godine pokretanje Međunarodnog trijenala grafike, sa željom da izložba pruži uvid u savremene svetske tokove iz ove likovne discipline, ali i da uspostavi saradnja s većim brojem institucija od kulturnog značaja u Srbiji i svetu.

Pored centralne izložbe u Paviljonu, istog dana, biće otvorene i prateće izložbe Trijenala:

- Galerija ULUS, Knez Mihailova 37: Izložba nagrađenih umetnika s Prvog međunarodnog trijenala grafike održanog 2011. godine / Barbara Madsen (Barbara Madsen), SAD, Katarina Alempijević, Srbija i Viktor Manuel Ernandes Kastiljo (Victor Manuel Hernandez Castillo), Meksiko,

- Galerija Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija, Pariska 16, izložba: Majkl Barns (Michael Barnes), SAD .
Tokom septembra u Grafičkom kolektivu, Obilićev venac 27, biće održana izložba Bečka umetnička grafika 2, selektor prof. dr Filip Maurer (Philipp Maurer),
a u Galeriji Izlozi, Fakultet likovnih umetnosti, Knez Mihailova 53 – Umetnikova knjiga, projekat saradnje studenata FLU i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

U subotu, 6. septembra. u 12 časova, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29, održaće se Okrugli sto – razgovor s gostima Trijenala, Kodovi umrežavanja.

Od 4. septembra do 4. oktobra 2014. Beograd će biti svetska prestonica grafičke umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: