Zvučna instalacija Švajcarca Zimouna u G12 HUB

G12 HUB sa ponosom predstavlja izložbu švajcarskog umetnika Zimouna koji će shodno svojoj umetničkoj praksi napraviti site-specific zvučnu instalaciju konstruisanu baš za prostor galerije. Otvaranje je 5. septembra u 19h.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

16:16

Default images

Umetnik kreira umetničke instalacije prema prostoru u kom izlaže, te je svaka njegova izložba jedinstven i neponovljiv doživljaj. Zimoun je umetnik koji je svojim radovima obeležio međunarodnu umetničku scenu ali i stekao ugled među mlađim generacijama zainteresovanim za umetnost i tehnologiju, eksperiment i inovaciju.

Njegovi radovi su postali prepoznatljivi u novoj umetničkoj praksi koja podrazumeva jednostavnost, eleganciju i minimalizam u umetnosti. Koristeći jednostavne i funkcionalne komponente, Zimoun gradi arhitektonske platforme zvuka. Njegove instalacije uključuju uobičajne industrijske objekte koji istražuju mehanički ritam. Uz opsesivan prikaz jednostavnih i funkcionalnih materijala, on artikuliše napetost između urednih prikaza modernizma i haotičnih sila života.

Zimoun : Compilation Video 3.2 from STUDIO ZIMOUN on Vimeo.

Zimoun, rođen u Švajcarskoj 1977, je samouki umetnik koji živi u Bernu, Švjacarska. Njegovi radovi su predstavljeni na samostalnim i grupnim izložbama u Evropi, Severnoj Americi, Africi i Južnoj Americi. Dobitnik je mnogobrojnih umetničkih nagrada.
198 prepared dc-motors, wire isolated, cardboard boxes 30x30x8cm, Zimoun 2012
Među poslednjim mestima gde je izlagao su Nam June Paik Art Center u Koreji, Kuandu Muzej likovnih umetnosti, Ringling Muzej umetnosti u Floridi, Harnett Muzej umetnosti u Ričmondu, bitforms galerija u Njujorku, Art Bazel, Galerie Denise Rene Pariz, Ringling muzej umetnosti, Bitforms galerija u Njujorku, Kunsthalle u Bernu, Kunstmuseum u Lihtenštajnu, Muzej savremene umetnosti MNAC u Bukureštu, Muzej umetnosti u Seulu, Muzej savremene umetnosti u Ljubljani i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: