Nova Iskra na Tjednu dizajna u Zagrebu

Nova Iskra će u okviru prvog zagrebačkog Tjedan dizajna predstaviti prvo regionalno izdanje svog programa stručnih konsultacija AKS ME ANYTHING, i uzeti učešće u programima posvećenim coworkingu i kolaborativnim platformama u saradnji sa partnerima iz Hrvatske i Slovenije u petak, 25. aprila u Kući umetnosti Lauba.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

09:19

Default images

U poslednjih petnaestak godina “design week“ je postao standardni format kroz koji se širom svieta slavi dizajn. Hrvatska je jedna od retkih razvijenih evropskih zemalja koje još uviek nemaju svoju nedelju dizajna. U Zagrebu će od 23. do 27. aprila biti održan upravo prvi Tjedan dizajna Zagreb. Osnovu programa Tjedna dizajna 2014. čine tri dobro poznata hrvatska događaja iz područja dizajna – šesta po redu Auto(r) konferencija o dizajnu automobila, četvrti Sudnji dan, nezavisni festival kreativnih komunikacija i peta po redu Produkteka, platforma produkt dizajna.

Kroz sinergiju i saradnju sa domaćim i regionalnim partnerskim organizacijama i pojedincima, Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalca (HDNP) će na Tjednu dizajna Zagreb predstaviti programe Coworking & dizajn, Crowdfunding & dizajn, Peer-to-peer (P2P) radionice i freelance diskusije o potrebama i problemima kao i načinima suradnje i udruživanja nezavisnih profesionalaca iz segmenta kreativnih industrija.
Posebno iznenađenje programa je gostovanje trademark događaja AKS ME ANYTHING Dizajn inkubatora Nova Iskra. AKS ME ANYTHING u okviru #tdzg organizuje Dizajn inkubator Nova iskra, uz podršku Coworking Croatia, udruženja Boonika, a na njemu će sudjelovati više od četrnaest vodećih stručnjaka iz Hrvatske i regiona. Biće ovo četvrto, i do sada najveće izdanje ovog specifičnog formata koji Nova Iskra realizuje kvartalno u Beogradu, uz ovakva specijalna gostovanja i regionu.

Svoje učešće su potvrdili:
Vanja Blumenšajn (Señor), za polje kreativne direkcije
Zoran Đukić i Jan Pavlović (Đukić+Pavlović), za polje vizuelnih komunikacija
Marko Pavlović, za domen dizajna proizvoda

Bojan Kanižaj (solo dolo), za polje interaktivnog dizajna

Marko Pavlović, za domen produkt dizajna
Vedran Družina (Archisquad), za domen arhitekture
Andreja Bistričić i Maja Merlić (DIORALOP), za polje modnog dizajna
Romano Decker i Dejan Kutić (DECKER+KUTIĆ), za domen dizajn-fotografije
Morana Matković (Lauba), za polje izlagačkih i kustoskih praksi

Vibor Cipan (UX passion), za područje startup kulture i user-inerface

Anđela Buljan Šiber (iZone), za domen preduzetništvo i biznis
Marko Radenković (Nova Iskra), za polje projektnog i dizajn menadžmenta

Eva Perčič i Luka Piškorič (Slovenia Crowdfunding), za domen crowdfundinga

Suzi Vitezica i Ivana Nobilo (Hrvatske autorske agencije), za polje autorskih prava i intelektualne svojine

i za Eva Perčič i Luka Piškorič (Slovenia Crowdfunding), za područije crowdfunding-a.

Rok za prijave biće 24.4.2014. u 12 h, a način prijavljivanja će uskoro biti objavljen.

#TDZG pop-up coworking zona svojevrsni je zajednička kancelarija svih posetilaca i gostiju Tjedna dizajna Zagreb, u kojem će svi moći da obave svoje svakodnevne poslovne obaveze uz besplatni WiFi, struju i stolove, a u kojoj će se održati i niz sastanaka i diskusija kreativnih zajednica koje je inicirala, ili sa kojima surađuje inicijativa Coworking Croatia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: