Izložba "Konverzacije - Rekonstruisane" u Dablinu

U Dablinu je u toku izložba “Conversations|Reconstructed” književnice Stejsi Kovel, koja na neobični način kombinuje reči iz poznatih književnih dela u kombinaciji sa brojnim vizuelnim umenticima, među kojima je i Nikola Velicki iz Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

11:35

Default images

“Uvek me je fasciniralo pitanje: A šta ako? Šta da smo sve uradili na drugi način? Šta ako nešto što cenimo odjednom postane nešto drugo bez vrednosti ili obrnuto? Šta ako iste te reči mogu da kažu potpuno drugačiju priču?”, pitala se Stejsi Kovel. "Tako je nastao projekat Conversations|Reconstructed”.

“Kada sam uradila par rekonstrukcija postalo je jasno da će mi biti potrebna pomoć vizuelnih umentika da moje priče ožive. Kako se svaki od novih umetnika uključivao – ilustrator, vajar, grafički dizajner, slikar, grafičar i “street-art” umetnik, divna saradnja počela je između tih ljudi, mojih rekonstrukcija i slavnih pesnika. Ne samo da smo te nove “setove” pesama oživeli, nego su one inspirisale umetnike za potpuno nove priče. Možda ćete prepoznati delove pesama nekih od najvećih pesnika: tu su Jejts, Kipling, Henli, Dikenson, Hjuz, Fraj, Brontë, Po...
Foto: Stacey Covell
"Kako je naš tim sastavljen od ljudi sa svih strana sveta, tako smo dobili i internacionalni šmek naše izložbe. Jedan od umetnika je i Nikola Velicki iz Beograda."

Unto One

One robin fainting in his nest.
Or one heart breaking again.
One life I live in vain.
If I shall stop,
Cool, the pain,
If I can live, can ease,
I shall help.
Not vain or not from aching
unto one.

Reconstruction by Stacey Covell – (Original: ‘If I Can Stop’ by Emily Dickinson)

Conversations I Reconstructed from Benoît G on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: