Kebrini crteži inspirisani muzikom

Branislav Babić Kebra, osnivač i frontmen kultnog novosadskog alternativnog rok sastava Obojeni Program, otvorio je u utorak uveče svoju samostalnu izložbu grafičkih crteža u galeriji New Moment.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

13:17

Default images

Ovi crteži su nastali tako što sam napravio Fejsbuk profil i 100 dana na njega svakodnevno postavljao po jedan crtež. Bio sam inspirisan događajima i razmišljanjima iz proteklog dana. Pošto volim da crtam i prosto uživam u tome verovatno ovo neće biti moja jedina izložba ”, izjavio je Kebra na otvaranju izložbe.

Način na koji su digitalni crteži Branislava Babića Kebre nastali i prezentovani publici, imanentan je njegovom osnovnom izrazu – muzici.

Neki od Kebrinih radova
Sto grafičkih radova su, jedan za drugim, u preciznom ritmu, svakog jutra u 8:30 časova, izlagani publici na društvenim mrežama i tako postali svojevrstan oblik dnevnika i pop kulture današnjice.

Proizvedene u “Paintu”, najjednostavnijem kompjuterskom programu za crtanje, ove slike kombinuju mnoštvo boja i linija, i serviraju alternativnu viziju sveta kakav poznajemo.
Atmosfera na izložbi
Izbor od dvadeset dela ove svedene geometrijske apstrakcije dobio je novu formu digitalno štampanih slika i biće prikazan svim posetiocima Galerije New Moment, od 10. decembra 2013. do 10. januara 2014.
Žarko i Lazar Sakan
Pozivaju se svi zaljubljenici u umetnost da posete Galeriju New Moment, koja se nalazi u Hilandarskoj 14.
Dejan Vuèetiæ Vuèa
.
Srðan Gojkoviæ Gile
.
Oliver Nektarijeviæ i Lazar Sakan
.
Oliver Nektarijeviæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: