Humanitarnom izložbom otvoreno “McCann Parobrodiranje”

U sredu uveče je u Ustanovi kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod” svečano otvorena humanitarna izložba tipografija pod nazivom „McCann slobodnim stilom“ čime je zvanično počelo “McCann Parobrodiranje”.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

13:59

Default images

Svi radovi su prodati na donatorskoj večeri, a prikupljena sredstva namenjena su kupovini pasa vodiča za slepe i slabovide osobe Udruženja „Beli štap“. Izloženi radovi, koje su posetioci mogli da kupe, delo su dizajnera zaposlenih u kreativnoj agenciji “McCann Beograd”:

Marka Prokića, Petra Pavlova, Lidije Milovanović, Mladena Milašinovića, Nataše Radosavljević, Nenada Dodića, Marije Milanković, Jelene Grahovac, Nede Petković, Miloša Vukovića, Tereze Cenić, Jelene Atanasovski i Ane Banduke.
glumica Milica Zariæ na otvaranju izložbe
“Radovi su nastali na osnovu poznatih citata i predstavljaju umetnost reči u slici, tipografsku igru, u kojoj svako slovo postaje likovni element. Svima nam je bilo zadovoljstvo da pomognemo i svojim radom doprinesemo akciji za kupovinu pasa vodiča za slepe i slabovide,” rekao je Marko Prokić, jedan od autora izložbe.
Srðan Šaper, osnivaè agencije “McCann Beograd”
McCann Parobrodiranje” predstavlja saradnju Ustanove kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod” i kreativne agencije “McCann Beograd”. Osmišljena je kao partnerstvo i svojevrsni medijski eksperiment u promovisanju onoga što advertajzing čini delom popularne kulture u svetu, tokom čijeg trajanja će se javnost, kroz seriju programa, upoznati sa osnovama savremene komunikacije, teorijom i praksom primenjenog dizajna, a posetioci će moći da učestvuje u inovativnim i edukativnim radionicama, uživaju u performansima, izložbama i gledanju filmovima. Izložbi su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života među kojima su i glumci Milica Zarić, Aleksandra Janković i Bojan Perić, dizajner Slavimir Stojanović, Srđan Šaper, osnivač agencije McCann Beograd i mnogi drugi.

Izložba „McCann slobodnim stilom” biće otvorena do nedelje, 13. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: