Sonja Savić i dalje privlači pažnju

Dokumentarnu izložbu „Samo svoja: Sonja Savić“, koja je u Domu omladine Beograda bila postavljena od 11. do 19. marta, videlo je oko sedam hiljada ljudi, saopštili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

18:35

Default images

Sonja Savić je pored nezaboravnih uloga ostvarila i niz uzbudljivih eksperimentalnih filmova, koji tek danas doživljavaju pravu revalorizaciju. Izložba je pokušala da u prvi plan istakne kompleksnu autorsku ličnost ove vanserijske umetnice, navodi se u saopštenju DOB-a.

Kao sastavni deo izložbe, koju su činili Sonjini lični predmeti, rukopisi, fotografije, njeni autorski i televizijski radovi, u bioskopu DOB-a prikazivan je i dokumentarni film „Sonja“ Dragane Kanjevac

U filmu su zabeleženi iskazi Sonje Savić iz različitih perioda, svedočenja njenih kolega i prijatelja, kao i raznovrstan arhivski materijal vezan za Sonjno glumačko i autorsko delovanje.

PROČITAJTE: Samo svoja - Sonja Savić

Izložbu su organizovali Dom omladine Beograda i Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ iz Čačka. Autori koncepta su Boban Jevtić, Nenad Veličković, Dragana Kanjevac, a instalacije Mateja Ristić.

Nakon Beograda izložba će biti postavljena i u Loznici, Pančevu i Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: