Klepton nudi sliku za 14 miliona

Ukoliko ikada odluči da gitaru "okači o klin", Erik Klepton bi mogao da počne da se bavi prodajom umetnina.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

17:52

Default images

Kako prenosi agencija Rojters, 67-godišnji britanski roker odlučio je da na aukcijsku prodaju u londonskom Sadebiju (Sotheby's) stavi delo "Apstraktes Bild (809-4)" nemačkog umetnika Gerharda Rihtera (80) čija se vrednost procenjuje na 14 do 19 miliona dolara.

Dobro poznat u aukcijskim krugovima, Rihter važi za jednog od najskupljih živih umetnika današnjice čiji je rekord u prodaji postignut prošlog maja u Njujorku kada je jedno njegovo delo dostiglo cenu od 21,8 miliona dolara.
Klepton očigledno ima oko za savremenu umetnost. Platno koje će ponuditi na aukciji 12. oktobra u Londonu jedna je od tri slike koje je kupio u Sadebiju 2001. za ukupno 3,5 miliona dolara.

Slika "Abstraktes Bild (809-4)", veličine 2x2 metra, spada u red najcenjenijih Rihterovih apstraknih dela koja se mogu videti u muzejima širom sveta, navode u Sadebiju.

Klepton ima iskustva sa licitacijama. Prošle godine prodao je više od 70 gitara na dobrotvornoj aukciji u Njujorku, prikupivši 2,15 miliona dolara za rehabilitacioni centar "Krosrouds" koji je 1998. osnovao na ostrvu Antigva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: