Forum "Umetnik kao publika" u MSUB

Forum pod nazivom “Umetnik kao publika” koji će se baviti radovima Saše Tkačenka o Muzeju savremene umetnosti, održaće se 15. septembra (13h) u MSU u Beogradu.

Izvor: Beograd
Podeli

Da li možete da se setite prve izložbe koju ste posetili u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu? Koja izložba je bitno uticala na vas a desila se u MSUB-u?

Ovo su samo neka od pitanja koja su postavljena kroz radove „Ograda“ i „Savršena vožnja“ Saše Tkačenka. Pomenuti radovi ovog vizuelnog umetnika bave se prostorom, arhitekturom i značajem Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Njegova dela predstavljena su na izložbi “Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti?” upravo u prostoru Muzeja.

„Ono što Ogradu i Savršenu vožnju povezuje jeste stanje u kome se trenutno nalazi institucija Muzeja savremene umetnosti koja bezuspešno, od 2007. godine, pokušava da rekonstruiše svoju zgradu i osposobi je da funkcioniše. Rekonstrukcija koja iz više razloga deluje kao da se nikada neće završiti postaje sve alarmantnija, ali, kako vreme prolazi, izgleda kao da se svi polako mire sa situacijom i prepuštaju ovaj slučaj nekim boljim okolnostima“, kaže o svojim radovima Tkačenko.

Projekat “Umetnik kao publika” javni je forum u okviru kog publika, uz pomoć moderatora, iznosi i međusobno preispituje mišljenja o odabranim radovima savremene vizuelne umetnosti.

“Razgovori se ne vode stručnim jezikom i pristup temama je takav da se ne daje prednost profesionalnom iskazivanju mišljenja i stavova, pa su dobrodošli svi zainteresovani da čuju tuđe i podele svoje mišljenje o savremenoj umetnosti i kulturi, ali i društvenim fenomenima koji su naša realnost”, navodi se u saopštenju MSU.

Zgrada Muzeja savremene umetnosti u Beogradu zatvorena je već pet godina zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji zgrade.

Prati B92 na Viberu

Likovno

Veliko interesovanje za Paviljon Srbije na Bijenalu

Paviljon Srbije na 57. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti sutra će svečano otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ali već vlada veliko interesovanje za postavku "“Enklavia: Slikarstvo, posledica ovakvog zivota”" koju čine dela troje umetnika - Vladislava Ssćepanovića, Dragana Zdravkovića i Milene Dragičević.

Likovno četvrtak 11.05. 08:36 Komentara: 1

Lubarda - Fragmenti šeste decenije

Povodom 110 godina od rođenja jednog od najznačajnijih slikara na ovim prostorima Petra Lubarde, galerija Canvas u saradnji sa Vladimirom Vasićem priređuje izložbu “Lubarda - Fragmenti šeste decenije”, koja će biti otvorena u četvrtak, 11. maja.

Likovno sreda 10.05. 13:45 Komentara: 0

Sutra otvaranje Paviljona Srbije na Bijenalu u Veneciji

Izložba "Enklavia - Slikarstvo, posledica ovakvog života", sa delima troje umetnika - Vladislava Šćepanovića, Dragana Zdravkovića i Milene Dragičević, biće otvorena sutra u Paviljonu Srbije u Đardinima, u okviru 57. Međunarodne izložbe savremene umetnosti u Veneciji.

Likovno sreda 10.05. 08:41 Komentara: 0

Sve je spremno za 57. Bijenale u Veneciji (VIDEO)

Međunarodna izložba savremene umetnosti u Veneciji, 57. Bijenale, počinje za šest dana, a Đardini sa nacionalnim paviljonima su, prema rečima kustosa srpske izložbe Nikole Šuice, "gradilište i stovarište velike užurbanosti, s jedne strane, i potpunog zatišja, s druge, jer su pojedine države već sagradile svoje postavke".

Likovno nedelja 7.05. 12:35 Komentara: 0
strana 1 od 366 idi na stranu