Novo izdanje knjige o Hugu Pratu

Drugo izdanje knjige o Hugu Pratu, tvorcu lika Korta Maltezea, predstavljeno je 18. maja u Beogradu, a otvoren je i deo izložbe o tom legendarnom liku iz stripa.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.05.2012.

14:32

Default images

U knjižari "Službeni glasnik" otvoren je manji deo te izložbe, koja će u celosti biti predstavljena od 19. maja u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, u okviru manifestacije "Noć muzeja".

U knjizi "Želja da se bude beskoristan", objavljeni su razgovori Dominika Ptifa, izučavaoca umetnosti stripa sa Pratom i posvećena je nesvakidašnjem životu tog umetnika.

To je druga knjiga Ptifovih razgovora sa Pratom, a prva koja je posvećena Pratovom delu zove se "S druge strane Korta".

Drugo izdanje knjige "Želja da se bude beskoristan" štampano je u 1.000 primeraka, a prodaje se po ceni 2.160 dinara. Prvi tiraž u istom broju rasprodat je tokom prošle godine.

Knjiga je štampana u Posebnoj ediciji “Službenog glasnika“.
Dugogodišnji urednik lista "Politikin zabavnik" Zefirino Grasi i poznavalac dela Huga Prata ocenio je da je izdavanje knjiga o njemu najveći kulturološki događaj u Srbiji.

"Prat je pokazao genijalnost u spoju književnosti i slikarstva i ja bih njegovo delo nazvao književnošću u slikama", naveo je Grasi na konferenciji za novinare u "Službenom glasniku".

Organizator izložbe "Korto Malteze" Vladimir Vesović je kazao da se ta izložba priprema više meseci i da je u tom periodu primetio da su žene veći ljubitelji Korta Maltezea od muškaraca.

"Na izložbi će biti oko 200 radova profesionalnih i amaterskih crtača stripova", dodao je Vesović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: