Igor Kordej izlaže u Beogradu

U petak 29. aprila u galeriji Loft u ulici Grčića Milenka 51 u biće otvorena izložba monoprintova Igora Kordeja jednog od najznačajnijih ilustratora i stip crtača današnjice.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2011.

09:54

Default images

Igor Kordej je sa 18 godina bio član umetničke grupe "Novi kvadrat", crtao je stripove za brojne časopise na prostoru bivše Jugoslavije. Njegovi stripovi objavljivani su širom Europe i Južne Amerike, kasnije i u Severnoj Americi.
Živeo je u Francuskoj i Danskoj, a 1997. preselio se u Kanadu i počeo da objavljuje stripove za najpoznatije američke izdavače kao što su Marvel, Dark Horse, DC Comics i dr. U Americi je najpoznatiji je po stripovima X-Men, Tarzan i Ratovi zvezda.

Kao vrlo nadaren umetnik, radio je s raznim tehnikama od obične olovke do panela u boji. Poznat je po brzom crtanju, a jedno vreme stvarao je 3-4 knjige stripova mesečno, što je za strip crtače neuobičajeno.

U Hrvatsku se vratio 2007. godine i počeo da radi naučno-fantastične i pustolovne stripove za francusku izdavačku kuću Delcourt, a nekoliko tih stripova objavljeno je i u prevodu na hrvatski jezik.

Član je "Novog kvadrata" sa Mirkom Ilićem i u saradnji sa Nenadom Mikalačkim trenutno sprema novu sagu “Pet godišnjih doba“, kao i serijal “Tajna Istorija“ za Delcourt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: