Groblje iz kamenog doba u Sahari

Američki arheolozi otkrili su slučajno, najveće groblje iz kamenog doba u Sahari, iz vremena dok je Sahara bila zelena.

Beta Izvor:

Arheološko nalazište nazvano Gobero, staro je 10.000 godina i nalazi se u pustinji Tenere, u centralnom delu Sahare, u Nigeru. Uz skelete ljudi, otkriveni su i ostaci životinja među kojima su veoma velike jezerske ribe i krupni krokodili.

Groblje se nalazi na obali nekadašnjeg jezera, a lokalitet je bio netaknut kad su ga istraživači pronašli, ispričao je Pol Sereno, paleontolog s Čikago univerziteta, koji je u tom delu Sahare tragao za ostacima dinosaurusa.

"Kuda god bi čovek bacio pogled, bile su kosti životinja koje ne žive u pustinji i tada sam shvatio da smo se vratili u vreme kada je Sahara bila zelena i vlažna", navodi se u Serenovom saopštenju.

Foto: Beta

Likovno

50 godina od smrti Mila Milunovića

U Muzeju istorije Jugoslavije, u subotu 11. februara od 13 časova biće organizovan program povodom obeležavanja 50 godina od smrti slikara Mila Milunovića, istaknutog jugoslovenskog autora čija su dela najzastupljenija u likovnoj kolekciji Muzeja.

Likovno četvrtak 9.02. 13:40 Komentara: 0

Mića Popović - svedok tamnih prizora

Ako bismo pravili neku zamišljenu anketu o tome ko je najznačajniji slikar na našem prostoru u periodu posle Drugog svetskog rata pa do danas, onda bi bez svake sumnje Mića Popović bio u najužem izboru, ako ne i na prvom mestu.

Likovno nedelja 25.12. 22:35 Komentara: 1

Počinje Zemunski salon

Tradicionalna izložba Društva likovnih i primenjenih umenika Zemuna "Zemunski salon 2016" počinje danas u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija" i trajaće do 20. novembra.

Likovno sreda 2.11. 11:11 Komentara: 0
strana 1 od 362 idi na stranu