Posetilac razbio umetničko delo

Skluptura vredna 6000 funti razbijena je u Kraljevskoj galeriji u Londonu na izložbi čija je kustosica poznata umetnica Trejsi Emin.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2008.

11:04

Default images

Do ove nezgode došlo je kada je posetilac izložbe pao, oborivši pri tom rad koji se razbio na stotine delova. Autorka razbijene keramičke skulpture pod nazivom „Kristina“ je Tatjana Ečeveri Fernandez iz Kostarike.

Nakon konsultacija sa autorkom odlučeno je da se do kraja trajanja izložbe postavi ograda kako bi se zaštitila ostala dela u galeriji.

Kraljevska galerija je izdala saopštenje u kojem su naveli da je Letnja izložba 2008. prošla period najveće posećenostii, te da je naročito žalosno što se incident desio tokom relativno mirnog nedeljnog popodneva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: