Filmovi sa FEST-a u bioskopima

Od 3. marta počinje bioskopska distribucija tri filma koji su prikazani na FEST-u. To su „Upoznaćeš visokog, crnog muškarca“, „Kraljev govor“ i „Agenti sudbine“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2011.

13:19

Default images

„Upoznaćeš visokog, crnog muškarca“, reditelja Vudija Alena, u redovnoj distribuciji možete pogledati u bioskopu „Ster Cinemas“ (Delty City), a kasnije i u drugim bioskopskim salama širom zemlje.

Film prati dva bračna para, Alfija (Entoni Hopkins) i Helenu (Džema Džouns) kao i njihovu ćerku Sali (Naomi Vots) i njenog muža Roja (Džoš Brolin), dok ih njihove strasti i ambicije dovode u nevolje i do pravog ludila. Kada Alfi napusti Helenu da bi vratio svoju izgubljenu mladost i bio s bezbrižnom prostitutkom Čarmejn (Lusi Panč), Helenu napušta razum i ona svoj život predaje ludim savetima šarlatanske gatare. Nesrećna u svom braku, Sali se zaljubljuje u svog zgodnog šefa i vlasnika umetničke galerije Grega (Antonio Banderas), a Roj, romanopisac koji nervozno očekuje reakciju na svoj najnoviji rukopis, postaje zaluđen Dijom (Frida Pinto), tajanstvenom ženom koju ugleda kroz prozor.

Režija: Vudi Alen
Glavne uloge: Entoni Hopkins, Džema Džouns, Džoš Brolin, Naomi Vots, Antonio Banderas
Izvršni producent: Leti Aronson
Scenario: Vudi Alen
Žanr: Komedija
Trajanje: 98 minuta



"Kraljev govor", dobitnik Oskara za najbolji film, režiju (Tom Huper) originalni scenario (Dejvid Sejdler) i glavnu mušku ulogu (Kolin Firt) je istorijska drama, zasnovana na istinoj priči o kralju Džordžu VI i prati njegovo visočanstvo u potrazi za svojim glasom.

Posle smrti kralja Džordža V i skandalozne abdikacije princa Edvarda VII, Berti koji je imao govornu manu ceo život, iznenada je krunisan kao kralj Džordž VI. U zemlji koja je na ivici rata i očajnicki joj je potreban vođa, njegova žena Elizabeta, buduća Kraljica Majka, nagovara svog supruga da se sretne sa ekcentričnim terapeutom za govor, Lajonelom Logom. Posle teškog početka, njih dvojica će započeti nesvakidašnji kurs lečenja i ostvariti gotovo neraskidivu prijateljsku vezu. Uz podršku Loga, porodice i vlade Vinstona Čerčila, kralj će prevazići svoj nedostatak i ostvariti svoju ulogu koja će inspirisati i ujediniti njegov narod.



Film „Agenti sudbine“ napisao je i režirao Džordž Nolfi (scenarista filma „Ponovo u igri“, koscenarista „Bornovog ultimatuma“). Scenario je zasnovan na kratkoj priči Filipa K. Dika ("Totalni opoziv", "Suvišni izveštaj", "Blade Runner").

Da li držimo konce u svojim rukama, ili su nam životi već odavno isplanirani? Da li mi kontrolišemo našu sudbinu, ili je ona vođena nevidljivim silama? Oskarovac Met Dejmon i Emili Blant igraju glavne uloge u romantičnom trileru. Dejmon igra čoveka koji je zavirio u budućnost koja je isplanirana za njega i shvata da želi nešto sasvim drugo. Da bi to dobio, mora da osvoji jedinu ženu koju je ikada voleo i da se suprotstavi agentima Sudbine, misterioznoj grupi ljudi koja kontroliše njihove živote.

Pored Dejmona i Blantove, glumačku ekipu ovog romantičnog trilera čine zvezde Entoni Meki, Džon Sleteri, Majkl Keli i Terens Stamp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: