Počinje 7. festival Balkanima

Sedmi Evropski festival animiranog filma Balkanima biće svečano otvoren 5. oktobra u Domu kulture "Studentski grad" u Novom Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.10.2010.

10:41

Default images

Do 9. oktobra u takmičarskom programu biće prikazano 75 filmova koje je, od 365 prijavljenih, odabrala selekciona komisija u sastavu: filmski teoretičar Miroljub Stojanović, animator Snežana Njegovanović i karikaturista Dragutin Gane Milanović.

Odluku o nagradama doneće žiri čiji je predsednik Božidar Zečević, a članovi Igor Parsel (Slovenija) i Vuk Jevremović (Nemačka).

U pratećem programu biće priređen omaž austrijskoj animaciji, sa izložbom i projekcijom filmova.

Van konkurencije biće prikazana dva domaća dugometražna animirana filma ("Film noar" i "Edit i ja"), ostvarenja pet studentskih škola animacije, panorama evropskog filma, kao i animirani filmovi iz Gruzije i Turske.

U posebnom programu biće prikazan izbor ostvarenja koji su sačinile članice Evropske asocijacije za animirani film "Cartoon".

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

U Galeriji Studentskog grada biće postavljene izložbe karikatura Predraga Koraksića i crteža Borivoja Dovnikovića (Hrvatska).

Balkanima će ove godine ugostiti autore iz Nemačke, Mađarske, Estonije, Rusije, kao i više balkanskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: