"Tehnotajz" u trci za nagradu Bauer

Dugometražni animirani film Alekse Gajića "Tehnotajz: Edit i ja" našao se u najužoj konkurenciji za novoustanovljenu nagradu "Bauer" koju će dodeljivati Filmski festival u Motovunu, saopšteno je na sajtu te manifestacije.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

12:46

Default images

U konkurenciji deset filmova, finalisti u trci za novu regionalnu nagradu postali su "Crnci" Gorana Devića i Zvonimira Jurića, "Kenjac" Antonia Nuića i Gajićev "Tehnotajz".

Kako se u obrazloženju navodi, radi se o "dugometražnom animiranom filmu beogradskog animatora s dugogodišnjim angažmanom u Francuskoj, i reč je o ekranizaciji njegovog uspešnog futurističkog strip-serijala".

Film je, podseća se, dobio nagradu publike na festivalu "Sinema siti" u Novom Sadu 2009. godine, i sprema mu se američki igrani rimejk.

Nova nagrada "Bauer" dobitniku će doneti 5.000 evra, a u konkurenciji za nju su bili i: "9:06" Igora Šterka, "Slovenka" Damjana Kozoloea, "Čekaj me, ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića, "32.decemar" Saše Hajdukovića, "Beyond of the Road" Džila Čitakua i "Magarci sa granice" Jetona Ahmetaja.

Selektori kandidata za nagradu "Bauer" su Ahmed Burić iz Bosne i Hercegovine, Andrej Nikolaidis iz Crne Gore, Nenad Polimac iz Hrvatske, Agim Sopi sa Kosova, Sunčica Unevska iz Makedonije, Simon Popek iz Slovenije i Vladan Petković iz Srbije.

Žiri za nagradu čine: Namik Kabil, Branko Baletić, Rajko Grlić, Isa Čosja, Darko Mitrevski, Radko Polić i Srđan Dragojević.

Finaliste su zajednički odabrali sedmoro selektora i sedam članova žirija.

Pobednik će biti odlučen nakon što filmovi budu prikazani na festivalu u Motovunu, koji će u ovom hrvatskom gradiću biti održan od 26. do 30. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: