Jackson počinje snimanje „Hobita“

Snimanje prvog od dva filma po Tolkienovom romanu „Hobit“ zakazano je za početak jula, najavio je jedan od glavnih glumaca u filmu Ian McKellen.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

15:09

Default images

McKellen je na svom sajtu objavio da će se „Hobit“ kao i „Gospodar prstenova“ snimati na Novom Zelandu, dodajući da će snimanje sigurno trajati duže od godinu dana.

Studio New Line Cinema koji je podržao reditelja Petera Jacksona u realizaciji ovog ambicioznog projekta nije zvanično potvrdio početak snimanja. Jackson trenutno dovršava scenario za drugi deo filma, a u tome mu pomažu supruga Fran Walsh, Phillipa Boyens i režiser Guillermo del Toro.

Radnja filma „Hobit“ će, kao i u knjizi, pratiti avanture Bilboa Bagginsa, koji je došao do prstena pre dešavanja u triologiji „Gospodar prstenova“. Potvrđeno je da će neki od glumaca koji su učestvovali u snimanju pomenute triologije ponoviti uloge i u „Hobitu“. Tako će publika, osim Iana McKellena, na velikom platnu gledati i Andya Serkisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: