Najskuplji TV projekat već je oborio sopstveni rekord

Kada je objavljeno da će se snimati televizijska serija "Gospodar prstenova", tvrdilo se kako će budžet za nekoliko sezona biti rekordnih 500 miliona dolara. Taj će rekord ipak biti oboren jer, kako javlja "Holivud reporter" (Hollywood Reporter), budžet samo prve sezone serije iznosi neverovatnih 465 miliona dolara.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

12:58

Najskuplji TV projekat već je oborio sopstveni rekord
Foto: Profimedia/FPA

Naime, Stjuart Neš, ministar ekonomskog razvoja i turizma u Novom Zelandu, izjavio je za portal Morning report:

"Ono što vam mogu reći jeste da će kompanija Amazon potrošiti 650 miliona novozelandskih dolara (465 miliona američkih dolara) samo na prvu sezonu. To je fantastično, zaista… To će biti najveća televizijska serija svih vremena."

Sume su prvobitno objavljene kao deo vladinog službenog izveštaja koje je preneo novozelandski portal Staf (Stuff). Iz tog izveštaja vidljivo je da kompanija planira da snimi pet sezona serije koja bi se snimala na Novom Zelandu, kao i nekoliko serija koje će se temeljiti na pojedinim likovima iz "Gospodara prstenova", navodi "Headliner".

Poređenja radi, budžet jedne sezone serije "Igra prestola" iznosio je "samo" 100 miliona dolara. U prvoj sezoni, budžet jedne epizode iznosio je šest miliona dolara a taj budžet se do osme sezone gotovo utrostručio tako da je u poslednjoj sezoni jedna epizoda koštala 15 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: