"Marija Stjuart kraljica Škotske" stiže u domaće bioskope

Istorijska drama o jednoj od najintrigantnijih vladarki na svetu stiže u domaće bioskope 31. januara 2019. godine.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

13:57

Foto: Promo

Film "Marija Stjuart kraljica Škotske" istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada.

Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Mlade kraljice se u isto vreme plaše i dive jedna drugoj. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti.

Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

Režiju potpisuje Džouzi Rork, a u glavnim ulogama pojavljuju se Margot Robi kao Elizabeta I i Sirša Ronan kao Marija Stjuart.

U videu u nastavku glumice govore o ovom filmu koji uskoro stiže i u naše bioskope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: