Ovo je zvanično najskuplji filmski rekvizit svih vremena / VIDEO

Robot Robi, iz kultnog naučno-fantastičnog filma "Zabranjena planeta" iz pedesetih godina prošlog veka, prodat je na aukciji u Njujorku za 5.36 miliona dolara, što je rekordna suma za jedan filmski rekvizit.

Kultura

Izvor: hina

Petak, 24.11.2017.

19:45

Ovo je zvanično najskuplji filmski rekvizit svih vremena / VIDEO
Foto: YouTube screenshot

Robi je oborio prethodni rekord od 4.6 miliona dolara, koliko je jedan obožavalac dao za haljinu koju je Merilin Monro nosila u filmu "Sedam godina vernosti", objavila je aukcijska kuća Bonhams koja je organizovala aukciju.

"Robot Robi jedan je od simbola američke kulture. On je ugrađen u DNK svakog Amerikanca", rekla je Ketrin Vilijamson, direktorka odeljenja aukcijske kuće za memorabiliju sveta zabave. Svojevrsna SF ikona prepoznatljiva je i danas - Robi je primer dobrog robota, robota s ličnošću. Uslužan je i komunikativan, što je pravi iskorak u odnosu na robote iz brojnih drugih naučno-fantastičnih filmova.

Sastoji se iz tri dela, a njegova izrada pedesetih godina koštala je oko 100.000 dolara, što bi danas iznosilo oko milion.

Ime Robijevog kupca nije objavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: