Slobodna zona od 1. do 6. novembra u šest bioskopskih dvorana

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 1. do 6. novembra u šest bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Na 13. festivalu biće prikazano više od 45 igranih i dokumentarnih, kratkih i dugometražnih ostvarenja iz čitavog sveta.

Dokumentarni mjuzikl u režiji Ugisa Oltea i Mortena Travika "Dan oslobođenja", koji prati posetu i koncert slovenačkog benda "Laibach" u Severnoj Koreji, svečano će 1. novembra u 20 sati otvoriti ovogodišnju Slobodnu zonu.

Poslednjeg dana festivala - 6. novembra, biće dodeljene četiri nagrade koje dodeljuju dva stručna i jedan omladinski žiri.

Publika će, kao i svake godine, glasati za svoje favorite, a pored nagrade publike odlučivaće svojim glasovima i koji filmovi će na proleće 2018. krenuti na Turneju po Srbiji.

Ovogodišnju Slobodnu zonu podržali su Ministarstvo kuture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija, Ženski fond, Francuski institut, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Kanadska ambasada i Ambasada Norveške u Beogradu.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Miloš Miloš: Život i čudna smrt sprskog glumca u Holivudu

Pre više od pet decenija, krajem januara 1966. godine, Beogradom i njegovom čaršijom prostrujala je vest iz dalekog Holivuda da je mladi srpski glumac Miloš Milošević, u svetskoj prestonici filma poznat pod umetničkim imenom Miloš Miloš, pronađen mrtav u kući slavnog glumca Mikija Runija zajedno s njegovom suprugom.

Film/TV sreda 15.11. 17:52 Komentara: 16
strana 1 od 1470 idi na stranu