Konkurs za sredjoškolce - buduće filmejkere

Konkurs za Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce Free Zone Filmmaker School za školsku 2017/18. godinu otvoren je u okviru programa Slobodna Zona Junior.

Podeli

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama sa područja GradaBeograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi, imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici/ce škole će uz pomoć stručnih mentora na čelu sa voditeljkom škole - koselektorkom filmskog festivala Slobodna zona i nagrađivanom filmskom montažerkom - Jelenom Maksimović proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2017. do aprila 2018. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Škola počinje sa radom tokom 13. izdanja filmskog festivala Slobodna zona – u subotu i nedelju - 4. i 5. novembra 2017. godine.

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime I prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).

Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Konkurs je otvoren do srede 25. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 29. oktobra 2017. godine.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika druge po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2018. godine.

U prethodnih 13 godina postojanja programa Slobodna zona organizovana su 3 kampa dokumentarnog filma za srednjoškolce od kojih je jedan bio i regionalan. Najbolji polaznici ovih radionica snimili su filmove koji su prikazani na festivalima u regionu i u Evropi, a većina je i ovenčana brojnim festivalskim nagradama.

Projekat Free Zone Filmmaker School finasijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Film/TV

Svetska premijera srpskog dokumentarca održana u Amsterdamu

Dokumentarni film Dejana Petrovića "Isti" imao je sinoć svetsku premijeru u okviru takmičarskog programa najznačajnijeg i najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu u Amsterdamu (IDFA 2017). Autor je veoma zadovoljan reakcijom publike i utiscima koje su pojedini gledaoci podelili s njim nakon projekcije filma.

Film/TV nedelja 19.11. 12:45 Komentara: 0
strana 1 od 1471 idi na stranu