Otkriveno koja je poznata glumica bila inspiracija za lik Male sirene

Crtani film "Mala sirena" iz 1989. godine, nastao prema poznatoj bajci Hansa Kristijana Andersena, jedan je od najpopularnijih Diznijevih animiranih filmova.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Malo je poznato da je lik male sirene Arijel inspirisan jednom poznatom američkom glumicom. Kada su crtali njen lik, Diznijevi kreativci su na umu imali Alisu Milano.

Alisa za vreme stvaranja crtanog filma uopšte nije znala da je poslužila kao inspiracija za Arijelin fizički izgled, već je to saznala nekoliko godina kasnije.

"Pitali su me da vodim emisiju o stvaranju crtanog filma 'Mala sirena' i tada sam saznala da su crteži i izgled male sirene bili zasnovani na mojim fotografijama iz mlađih dana", ispričala je Alisa.

Animator Glen Kin, koji je oživeo Arijel, koristio je Alisine fotografije iz vremena kada je glumila u emisiji "Who's The Boss" iz 80-ih godina, i prema njima stvorio sirenino ljupko lice.

Film/TV

Svetska premijera srpskog dokumentarca održana u Amsterdamu

Dokumentarni film Dejana Petrovića "Isti" imao je sinoć svetsku premijeru u okviru takmičarskog programa najznačajnijeg i najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu u Amsterdamu (IDFA 2017). Autor je veoma zadovoljan reakcijom publike i utiscima koje su pojedini gledaoci podelili s njim nakon projekcije filma.

Film/TV nedelja 19.11. 12:45 Komentara: 0
strana 1 od 1471 idi na stranu