Erland Lu otvara Nedelju norveškog filma u Beogradu

Jedan od najznačajnijih savremenih evropskih pisaca Erland Lu otvoriće Nedelju norveškog filma 10 oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Na otvaranju ove manifestacije biće prikazan film "Prohujalo sa ženom", a svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci prisustvovaće i Jan Erik Holstom, norveški kritičar i nekadašnji direktor Norveškog filmskog instituta.

Nedelja norveškog filma u Beogradu ima naslov "Bele noći, mračni dani". Poštovaoci sedme umetnosti imaće prilike da vide najsvetlije i najtamnije strane Norveške, kroz filmske adaptacije renomiranih norveških pisaca Erlenda Lua i Gunara Stalesena.

Nedelja norveškog filma je deo manifestacije Oktobar - mesec norveške kulture, organizovane po drugi put od strane Ambasade.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Filmski festival "NOVA EVROPA" u bioskopu Doma omladine Beograda

Podela na staru i novu Evropu stara je koliko i prijem novih članica, bivših zemalja iza gvozdene zavese, 2004. i 2007. godine u Evropsku uniju. Pitanje šta je to evropski identitet, staro je koliko i sam kontinent. Pitanje ko su pravi Evropljani jedno je od najbesmislenijih, a ipak najčešće postavljanih pitanja danas.

Film/TV četvrtak 19.10. 13:45 Komentara: 0
strana 1 od 1464 idi na stranu