Počinje 10. LIFFE

Projekcijom filma "Na mlečnom putu" i koncertom Emira Kusturice i njegovog No Smoking Orkestra, večeras počinje 10. Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE).

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

14:37

Počinje 10. LIFFE

Reditelju Emiru Kusturici će ovom prilikom biti uručena nagrada "Žvojin Žika Pavlović" za afirmaciju srpskog filma u svetu, a njegov film prikazan van konkurencije za nagrade.

Do 23. septembra u takmičarskom programu biće prikazani filmovi: "Slepi putnik na brodu ludaka", "Igla ispod praga", "Amok", "Ne gledaj mi u pijat", "Oslobođenje Skoplja", "Pojdi z mano", "Noćno življenje", "Rekvijem za gospođu J", "Zlatna petorka", "Žaba", "Muškarci ne plaču" i "Nigde", a van konkurencije hrvatsko ostvarenje "Uzbuna na zelenom vrhu".

Žiri u sastavu: reditelji Zrinko Ogresta i Karpo Godina i glumac Zoran Cvijanović dodeliće Gran pri "Živojin Žika Pavlović", a biće dodeljene i druga i treća nagrada za režiju, kao i "Zlatni lešnik" za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.

Biće prikazani i filmovi studenata iz zemalja bivše Jugoslavije.

Prateći program će obuhvatiti: konferenciju reditelja, izložbu "Sivi dom", promocije knjiga "Grlom u jagode - 40 godina TV serije" Maje Medić i Stefana Arsenijevića, "Dragan Gaga Nikolić -Gospodin mangup" Radmile Stanković, "Mrtvi" Slobodana Novakovića, koju je priredio Marko Novaković, stend-up nastup glumca Branka Ðurića i tribinu "U krupnom kadru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: