Holivud: Za propalu filmsku sezonu kriv je "Rotten Tomatoes"

Kada je reč o holivudskim filmovima, ovogodišnja letnja sezona pokazala se kao totalni promašaj. Holivud, međutim, za to ne krivi Netfliks, Amazon ili sopstvena ostvarenja, već popularan sajt za recenziju filmova Rotten Tomatoes.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 10.09.2017.

10:40

Holivud: Za propalu filmsku sezonu kriv je
Foto: YouTube screenshot

Ovogodišnja zarada od 3.8 milijardi dolara u letnjem periodu za 15 odsto je niža u odnosu na isti peirod pethodne godine, a statistički podaci pokazali su da je reč o najgoroj sezoni u poslednjih 20 godina, prenosi Njuzer.

Ipak, pojedini izvršni direktori upiru prstom u sajt Rotten Tomatoes, tvrdeći da loš rezultat na "skali svežine" sajta odvraća publiku od gledanja filmova.

"Uništavaju nam biznis", kaže režiser Herkulesa Bret Ratner.

Broj jedinstvenih posetilaca sajta u poslednjih godinu dana porastao je za 32 odsto, a holivudski studiji pokušavaju da pronađu način da se izbore sa ovim fenomenom.

Nedavno istraživanje pokazalo je da bi se sedam od 10 ljudi premišljalo u vezi sa time da li će pogledati film ukoliko je na sajtu ostvario manji rezultat od 25 odsto.

Ipak, jedan studio možda ima rešenje. Soni je zabranio kritičarima da objavljuju recenzije u vezi sa "Emoji Movie" pre premijere ovo animiranog filma.

Film je tako u prvoj nedelji prikazivanja zaradio 24.5 miliona, uprkos negativnim kritikama u medijima i oceni od samo 8 odsto na skali svežine na sajtu Rotten Tomatoes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: