Hakeri prete da će objaviti poslednju epizodu Igre prestola

Hakeri koji su u julu izveli uspešne sajber napade na sisteme američke televizije Ejč-Bi-Ou (HBO) zapretili su da će objaviti finalnu epizodu aktuelne sedme sezone popularne serije Igra prestola.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.08.2017.

20:00

Hakeri prete da će objaviti poslednju epizodu Igre prestola
Printscreen YouTube/GameofThrones

Hakeri iz "Mister Smit grupe" rekli su za tehnološki sajt Mešebl (Mashable) da imaju pristup "mnogim HBO platformama" i da ta televizija treba "da se pripremi" za curenje šeste epizode koja je premijerno emitovana sinoć, i poslednje sedme epizode koja je na programu u nedelju, 27. avgusta, prenosi britanski Gardijan.

Oni su sajtu Mešebl dali korisnička imena i šifre za pristup brojnim nalozima televizije HBO na društvenim mrežama, među kojima je i njen osnovni nalog na Tviteru.

HBO je odbila da plati otkup od više miliona dolara koliko su tražili hakeri iz "Mister Smit grupe", koji su od jula objavili niz kompromitujućih dokumenata, mejlova i neprikazanih epizoda serija, među kojima je i Igra prestola.

Prošle nedelje je grupa hakera "Aurmajn" (OurMine) preuzela kontrolu nad HBO nalozima na društvenim mrežama, uključujući i Tviter nalog serije Igra prestola.

Igra prestola je među najviše piratizovanim serijama svih vremena, a analitičari se slažu da televiziji HBO ide u prilog to što su hakeri objavili svega nekoliko epizoda a ne celu sezonu ođednom.

HBO je proteklih nedelja bio žrtva hakerskih napada u SAD. U Indiji je četvrta epizoda Igre prestola procurela pre emitovanja, zbog čega su privedene četiri osobe.

Serija "Igra prestola" dobila je brojne nagrade, a zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina iz serijala "Pesma leda i vatre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: