"Srce od kamena" otvara 10. Sinema siti

Islandski film "Srce od kamena" režisera Guđmundura Arnara Guđmundsona otvoriće ovogodišni 10. "Sinema siti" festival.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

11:00

Foto: Youtube Screenshot

"Srce od kamena" biće prikazano u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru "Gradić festa", kao deo selekcije "360 stepeni", najavili su organizatori.

Film prati sazrevanje dva mladića Tora i Kristijana, koji odrastaju kraj vulkana u zabačenom ribarskom selu na Islandu.

Guđmundson je poznat po kratkim filmovima koji su uvršteni u programe više od 200 filmskih festivala i nagrađeni sa preko 50 priznanja, među kojima je i "Posebna nagrada" Kanskog fimskog festivala, ali i nominacija u okviru Evropskih filmskih nagrada.

U okviru selekcije "360 stepeni" biće prikazana debitantska ostvarenja iz celog sveta u selekciji Petra Protića.

Na programu će biti poljska drama "Poslednja porodica" u režiji Jana P. Matušinskog o porodici Žđislava Beksinjskog, poljskog nadrealističkog slikara, izraelska komedija "Sveti vazduh" u režiji Šedi Srour - šaljiva priču o arapskom paru iz Nazareta Adamu i Lamii, zatim bolivijska drama "Mračna lobanja" Kira Rusoa koja se razvija oko emocionalno nestabilnog i problematičnog Eldera.

Iz Francuske dolazi satiricna komedija Ilana Klipera "Zvezdano nebo nad mojom glavom", a jedini dokumentarni film u selekciji "360 stepeni" je debitantsko ostvarenje Lisete Oroco "Adrijanin pakt", koji je snimljen u komprodukciji Čilea i Argentine, a govori o fenomenu uspomene na strašno vreme vojne diktature sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

"Sinema siti" se održava od 1. do 3. septembra u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: