Dodeljna nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film

Bosanskohercegovačkom filmu 'Čistoća' dođeljena je nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film 23. Sarajevo Film Festivala (SFF), a dodeljuje se pod pokroviteljstvom Veća za regionalnu saradnju (RC C).

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 18.08.2017.

12:54

Dodeljna nagrada
Printscreen YouTube/Sarajevo Film Festival

"U ime Vijeća za regionalnu saradnju želim čestitati pobjedniku. Srce Sarajeva je važno priznanje dobrog rada i podsticaj da se uklone prepreke mladim autorima i njihovim karijerama. Nadam se da je ovo tek početak uspješnih karijera ovih mladih ljudi i Vijeće je više nego sretno što smo učestvovali u njihovoj promociji,“ rekla je Dragana Đurica, viši stručnjak za konkurentnost u RC C.

Kako je rekala u RC C su u potpunosti svesni stalne potrebe da se ulaže u mlade ljude, da im se pruži prilika i da se osnaže kako bi nastavili da približavaju naš region kako unutar njega samog tako i bliže evropskoj porodici.

"Ekonomski razvoj našeg regiona je imperativ a kultura i umjetnost su veoma bitan dio slagalice i moramo ih podržavati i nastaviti da ih obogaćujemo" ukazala je Đurica.

Kako se u saopštenju navodi Film "Čistoća" pobedio je u konkurenciji 13 filmova u trajanju do 60 minuta čiji su autori studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Studentski film je po prvi put uvršten u takmičarski program SFF-a čime se promoviše rad studenata regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija.

Autor "Čistoće" Neven Samardžić je student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, a njegov pobednički 38-minutni film je priča o Fudi, narkomanu, koji nakon smrti najboljeg prijatelja odluči da se skine s heroina i pomiri s majkom, međutim, ta etiketa narkomana ga i dalje prati i niko ne veruje u iskrenost njegove promene, pa je u opasnosti da se vrati starom načinu života, radnja je nagrađenog

Dodaje se i da je u martu ove godine RC C izabralo Sarajevo Film Festival za Prvaka regionalne saradnje za 2016. godinu i u tom duhu nastavlja da podržava nastojanja SFF-a da se okupe mladi talenti iz regiona i pokažu svoj rad, na taj način promovirajući snagu saradnje i novi umjetnički izraz, rečeno je u saopštenju u kojem se napominje da je 23. po redu Sarajevo Film Festival počeo pre sedam dana i da se završava večeras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: