Oliver Stoun stigao u Sarajevo

Istaknuti američki reditelj, scenarista i trostruki dobitnik Oskara sleteo je u popodnevnim satima na Međunarodni aerodrom Sarajevo gde su ga dočekali Miro Purivatra i ekipa Sarajevo Film Festivala.

Kultura

Izvor: Klix.ba

Nedelja, 13.08.2017.

13:02

Oliver Stoun stigao u Sarajevo
Foto: Gettyimages

Oliver Stoun, koji je jedna od najvećih zvezda ovogodišnjeg SFF-a, nije davao izjave za medije prilikom prolaska kroz terminal sarajevskog aerodroma. Festivalskoj publici obratiće se u 20:30 za vreme ceremonije uručivanja nagrade Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Stounu će biti uručeno u Letnjem bioskopu Raiffaisen gde će večeras biti prikazan film "Pravo vreme" čiju režiju potpisuju braća Džoš i Beni Safdi. Pre toga, Stoun će prošetati crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Stoun je napisao i režirao više od 20 dugometražnih filmova, a njegov opus uključuje neke od kultnih naslova koji su obeležili protekle decenije. Njegovi filmovi su osvajali pažnju brojne međunarodne publike i imali su značajan kulturni uticaj.

Stoun je tvorac poznatih filmova kao što su "Midnight Express" za kojeg je dobio Oskara, "Platoon" - jedne od najvećih ratnih drama 20. veka koji je takođe osvojio Oskara, "Wall Street", "JFK" u kojem obrađuje ideju zavere vezane za ubistvo Kenedija i nedavno snimljeni "Snouden"

U skorije vreme je snimio monumentalnu, dvanaestosatnu TV seriju "Neispričana istorija Sjedinjenih Američkih Država" (Showtime, 2012.) o uvreženoj, trijumfalističkoj interpretaciji američke istorije i razgovor s ruskim predsednikom "Intervju s Putinom" (Showtime, 2017.) iz četiri dela.

Prethodni dobitnici nagrade Srce Sarajeva Sarajevo Film Festivala su, između ostalih, Anđelina Džoli, Robert de Niro, Benisio Del Toro, Gael Garsija Bernal, Stiv Busemi i istaknuti i međunarodno priznati i nagrađivani reditelji Atom Egojan, Jafar Panahi, Majk Li, Bela Tar i Danis Tanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: