Počeo Sarajevo film festival: U gostima Oliver Stoun i Džon Kliz

Na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu večeras je zvanično otvoren 23. Sarajevo film festival (SFF), na kojem će biti prikazano ukupno 235 filmova iz 54 zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovogodišnji SFF donosi 43 svetske i 23 međunarodne premijere, a otvoren je filmom "Druga strana nade" finskog reditelja Akija Kaurismakija.

Na SFF-u će biti premijerno prikazana pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom" autora Dragana Bjelogrlića. Na ovaj filmski festival ove godine dolaze i istaknuti reditelj Oliver Stoun i slavni britanski komičar Džon Kliz, kojima će za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biti uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra ranije je najavio da je SFF međunarodni festival s fokusom na region.

Prvi SFF održan je 1995. godine, da bi u godinama koje su usledile poneo titulu prestižnog međunarodnog festivala i najveće filmske smotre u regionu.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Filmski festival "NOVA EVROPA" u bioskopu Doma omladine Beograda

Podela na staru i novu Evropu stara je koliko i prijem novih članica, bivših zemalja iza gvozdene zavese, 2004. i 2007. godine u Evropsku uniju. Pitanje šta je to evropski identitet, staro je koliko i sam kontinent. Pitanje ko su pravi Evropljani jedno je od najbesmislenijih, a ipak najčešće postavljanih pitanja danas.

Film/TV četvrtak 19.10. 13:45 Komentara: 0
strana 1 od 1465 idi na stranu