Počinje najveći domaći studentski filmski kamp - Interakcija 2017

Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2017" počinje sutra, a do 27. avgusta 15 studenata režije, kamere, dizajna zvuka, montaže i produkcije, podeljeni u tri ekipe, snimiće tri dokumentarna filma na temu "Mali grad-veliki ljudi", najavio je Nezavisni filmski centar "Filmart".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.08.2017.

22:47

Počinje najveći domaći studentski filmski kamp - Interakcija 2017

Tokom sedmodnevnog boravka u Užicu, Ivanjici i Čačku, učesnici će pronaći priče i snimiti dokumentarce. Po završetku snimanja, 17. avgusta, učesnici iz sve tri ekipe okupiće se u Požegi, gde će im se pridružiti 20 polaznika 7. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma "Interdoc 2017".

Dok učesnici kampa budu montirali svoje filmove, polaznici masterklasa će prisustvovati predavanjima dokumentarista Dragana Elčića i Mladena Matičevića.

U večernjim časovima biće prikazivani studentski i dokumentarci afirmisanih autora. Pored filmova učesnika, u okviru programa "Interscreen" biće prikazan izbor kratkih dokumentarnih filmova Vladimira Perovića, višestruko nagrađivani "Anplagd" Mladena Kovačevića, kao i "Flotel Europa" Vladimira Tomića, dokumentarni film koji je premijerno prikazan i nagrađen na 65. Berlinskom filmskom festivalu.

Tamara fon Štajner predstaviće Udruženje dokumentarista "DokSrbija" i tom prilikom biće prikazan njen dokumentarac "Controindicazione". U programu "Interscreen" biće prikazan i izbor najboljih studentskih dokumentaraca snimljenih u prethodnoj školskoj godini širom sveta, a u selekciji Međunarodne asocijacije filmskih i televizijskih škola - CILECT.

U saradnji sa MEDIA deskom Srbija, 18. i 19. avgusta, biće održani MEDIA dani, namenjeni učesnicima kampa i masterklasa, ali i predstavnicima audiovizuelnog sektora, kompanijama, nevladinim organizacijama, kulturnim institucijama i profesionalnim mrežama koje mogu imati koristi od programa "Kreativna Evropa". Tom prilikom biće predstavljene osnovne informacije o MEDIA potprogramu, karakteristike konkursnih procedura koje postoje u okviru ovog potprograma, ali biće reči i o evropskim kulturnim politikama i generalnim ciljevima programa.

Od prošle godine, istovremeno sa održavanjem kampa "Interakcija" i masterklasa "Interdoc" održava se i "Inter | Video | Akcija", rezidencijalni program za domaće video umetnike.

Ove godine, umetnici Mirjana Boba Stojadinović i Miloš Tomić, tokom boravka u Požegi, kroz saradnju sa učesnicima kampa i masterklasa, kao i sa volonterima i širom lokalnom zajednicom realizovaće svoje video radove. Ovogodišnji kamp "Interakcija" će započeti otvaranjem izložbe radova Dragane Žarevac i Anice Vučetić, koji su nastali tokom prošlogodišnje rezidencije. Izložba će biti otvorena 9. avgusta u galeriji "Remont" u Beogradu, veče uoči dolaska učesnika kampa u Srbiju.

Učesnici će posetiti Drvengrad i manastire Ovčarsko kablarske klisure, a premijera filmova snimljenih tokom kampa biće održana 26. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Kamp je do sada okupio 204 učesnika iz 50 zemalja, dok je na masterklasu "Interdoc" učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja. Snimljen je 41 dokumentarni film i osvojeno 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: