Top 3 filma o horor priči iz Amitivila

Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća. Jedna legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975. godine, nakon što je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro članova porodice DeFeo.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

11:42

Top 3 filma o horor priči iz Amitivila
Foto: YouTube Screenshot

Za ubistva je osuđen stariji sin porodice Ronald DeFeo. Nakon što su Lucevi svoju priču o užasima koji su se dogodili u toj kući izneli u javnost, napisano je bezbroj knjiga, snimljeno je 19 filmova, a i dan danas se vode polemike oko te kuće.

Ovo su tri ključna filma koji pokušavaju da dočaraju neke od najslablasnijih događaja koji su ikada dokumentovani:

Amitivil: Buđenje (2017.)

Bel (Bela Torn), njena mala sestra Džulijet (Mek Kena Grejs) i njen bolesni brat blizanac Džejms (Kameron Monagan), preselili su se u novu kuću sa svojom samohranom majkom Džoanom (Dženifer Džejson Li), kako bi uštedeli novac i plaćali bratovo skupo lečenje. Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kući, uključujući i čudesni oporavak brata i Beline užasne noćne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve - ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuću...

Za režiju i scenario je zaslužan Frenk Kalfoun, a produkciju potpisuju majstori horor filmova Danijel Farands, Kejsi La Skala i Džejson Blum, poznati po ostvarenjima kao što su „Podeljen“, „Astralna podmuklost“ i „Pročišćenje“.

Amitvilski užas (1979.)

„Amitvilski užas“ je film iz 1979. režisera Stjuarta Rozenberga, sa Džejmsom Brolinom, Margo Kider i Rodom Stajgerom u glavnim ulogama.

Džordž i Keti Luc su mlad bračni par, koji kupuje kuću u Amitvilu, ne znajući šta se sve u njoj dešavalo. Nakon što se usele sa Ketinom decom iz prethodnog braka, pozivaju njenog prijatelja oca Dalaneja da osvešta kuću. Ipak zbog prisustva čudnih mračnih sila u kući otac ne uspeva da je osvešta i beži jedva spasavši glavu. Iako pokušava da je obavesti da moraju što pre da napuste tu kuću, nešto mu ne dozvoljava...

Amitvilski užas (2005.)

„Amitivilski užas“ iz 2005. godine je rimejk horor filma „Amitivilski užas“ iz 1979, u režiji Endru Daglasa. Glavne uloge tumače Rajan Rejnolds, Melisa Džordž i Filip Bejker Hol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: